Бала Сериозно О Креирането На Кожата Около Очите: Красота Съвети, Козметика и Лечения

Как да се поддържа кожата около очите

Кожата около очите е много чувствителна и много често се нарушава. Затова тя трябва да се грижи много внимателно. След прочитането на статията ще познаете, какви са най-използваните наранявания и причините за тях. Ще обсъдим и средствата, които помагат за предпазване на кожата около очите, както и как да ги използвате правилно.

Има много фактори, които могат да наранят кожата около очите и да доведат до теглене и проблеми с сгъстяването. Те включват някои характерни храни и напитки, агресивни козметични продукти, лятното преблицаване, а понякога и повреди по време на бридање.

1. Предпазвайте при вземане на храна и напитки

Животните клетки са много чувствителни към намаляване на влагата в него. Алкохол, чай, кафе, сода и други напитки, които сме пили вечер преди сън могат да повлияят на неговата здравост. Затова ако имате нужда да пиете нещо по този начин, използвайте някаква защита около очите, като пример главна маска или да използвате латексова врата. Това ще помогне на кожата да пази влагата си и да избягва появата на теглене.

2. Избягвайте агресивните козметични продукти

Много козметични продукти съдържат вискоза или други силно агресивни компоненти, които могат да повлияят на кожата около очите. Затова преди да ги прилагате е важно да прочетете информацията на опаковката за да се уверите, че не съдържат никакви компоненти, които могат да навредят на кожата ви.

3. Използвайте противозаплатици с защитни SPF елементи

Лятното преблицаване е друг важен фактор, който трябва сериозно да учите внимателно. Противозаплатите с лечебни SPF компоненти са идеални, защото предоставят добра защита против пресиивните ултравиолетови лъчи. В зависимост от кожния ви тип и топлиния момент изберете противозаплата с по-висок или по-нисък ИПФ.

4. Пазете се да не давате разстройства в областта на очите

Когато бриете областта около очите, внимав