Каква спирала за мигли да изберем? Спирала: свойства, цветове и видове четки

Съвременната спирала за мигли има множество свойства, които включват удължаване на миглите, добавяне на обем, разделяне на миглите или извиване. Спиралите могат също да са или с пластмасова или с мека четка, да са черни или цветни. Каква спирала да изберем? Научете за свойствата й, които са пряко определени от нейния тип, цвет и от вида на четката й.

Каква спирала да изберем? Спирала – свойства и видове четки

  • Спирала за удължаване на миглите

Спиралите, удължаващи миглите, съдържат специални полимери, които обясняват течната консистентност на козметичния продукт. Течните спирали дават най-добрите и забележими резултати. Тези, които удължават миглите вървят с асиметрични четки с по-къси и по-дълги косъмчета, или малки четки с по дебели и къси косъмчета. За да удължите и разделите миглите си, насочете се към малка четка.

  • Спирала, добавяща обем на миглите

В повечето случаи, добавящите обем спирали съдържат кашмирени молекули, които правят миглите забележими по един естествен начин. Спиралите, които са предназначени за тази цел се характеризират с гъста и тъмна консистентност. Четките на този вид спирала са направени от меки, дебели и тясно разположени косъмчета.

  • Спирала за разделяне на миглите

Задачата на този вид спирали е да разпредели продукта по такъв начин, че да не останат буци. В повечето случаи такава спирала има малко гребенче, шипчета или малки четчици.

  • Спирала за извиване на миглите

Формулата на извиващата спирала не е обикновена. Накратко, веднъж, когато изсъхне, тя кара миглите да се свият и да се извият от само себе си. Част от тайната на тази спирала се крие в четката с форма на пясъчен часовник.

Коя спирала да изберем? Спирала – цветове

Преди няколко години цветните спирали бяха много модерни. Тогава беше лесно да се открие тъмносиня, тъмночервена и лилава. Сега такива козметични продукти се откриват рядко, защото те съдържат повече лепкави пигменти, които остават върху миглите и ги повреждат. Поради тази причина цветните спирали се използват рядко, но ако все пак някой ги използва, то това най-често се случва по време на карнавал. Очевидно е, че най-популярната и в същото време най-универсалната спирала е черната. Хората с руса коса могат да предпочетат тъмнокафявата.