Прекомерна загуба на мигли! Как да подхранваме и подсилваме миглите? Как да ускорим растежа им?

Губите ли повече от 3 мигли на ден? Суха и раздразнена ли е кожата около очите ви? Ако скоро сте забелязали тези притеснителни симптоми, не чакайте повече и посетете дерматолог веднага. Спрете също да използвате козметични продукти около очите включително и цветни такива. Какво друго може да се направи? Открийте как да насърчите растежа на миглите, как да ги направите по-силни и подхранени.

Колко време е нужно на миглите, за да пораснат и кога падат те?

Фазата на растеж продължава от няколко седмици до два месеца. Тя се определя от три етапа: анаген, катаген и телоген, но въпреки това процесът на растеж на миглите е индивидуален проблем. Това, което трябва да се счита за нормално, е загуба на мигли, която не надвишава две или три косъмчета на ден. Ако обаче губите повече, това може да означава сериозно заболяване, пренебрегване на хигиената и неправилна грижа. За уточнение, най-честите причини за прекомерна загуба на мигли са:

  • хормонален дисбаланс
  • проблеми с щитовидната жлеза
  • менопауза
  • възпаления на очите
  • недостиг на витамини
  • контактни лещи / козметични алергии
  • някои лекарства

Как да ускорим растежа на миглите?

Можете да помогнете на миглите да растат по-бързо чрез следните методи:

  • прилагане на серуми за мигли или подобни продукти за подсилване на миглите
  • редовно сресване на мигли
  • използване на подходяща козметика за подхранване и регенериране на миглите с вода
  • следване на подхранваща диета

Опадване на мигли и грижа за тях – Полезна информация

Някои хора вярват, че миглите порастват обратно, когато случайно ги подстрижете. Въпреки това трябва да има предвид, че този процес ще продължи приблизително 2 месеца. Миглите също растат, след като бъдат отскубнати. Трябва обаче да се изчака много време преди да се забележат очакваните резултати. Какво се случва с миглите след процедура за удължаване с изкуствени такива? В случай на недобре изпълнена процедура, миглите могат да се повредят значително и да започнат да изпадват. Подобно на подстригването и на отскубването, на миглите ще са нужни около 2 месеца, за да пораснат. А какво ще стане, ако не искат да пораснат? Възможно е корените на миглите да са били повредени. В този случай се препоръчва да използвате балсами / серуми за мигли, да се храните здравословно, да ограничите грима на очите и да се откажете от козметичните процедури, които се извършват в близост до и на кожата около очите.

Как да подсилим и стимулираме растежа на миглите?

Растежът на миглите продължава приблизително от 60 до 100 дни. Ако искате да удължите този период и да накарате миглите си да останат по-дълги и по-плътни, можете да опитате да използвате серуми за мигли. Тези козметични продукти съдържат специални съставки, които подсилват корените и фоликулите на миглите. Като резултат на това, фазата на растеж на миглите ще продължи по-дълго. Алтернативи на серумите за мигли са:

  • рициновото масло, нанесено с помощта на гребенче за мигли или четка от спирала
  • витамини А и Е, които подсилват и сгъстяват миглите
  • вазелинът, който укрепва, омазнява миглите и ги прави лъскави

Кой серум за мигли да изберем? Най-добрият серум за мигли би бил този, който съдържа вещества, стимулиращи растежа на миглите, както и съставки, отговорни за регенерирането на отслабените мигли. Това може да бъде продукт, наподобяващ обикновена спирала или очна линия. Някои серуми за мигли са подобни на основа за спирала. Те трябва да се използват, когато миглите опадват прекомерно и са чупливи и отслабени. Също така серумът за мигли може да се използва за увеличаване на обема на миглите.