Могат ли хората с алергии да използват безопасно спирала за мигли?

Без съмнение очите ни със спирала на миглите са много по-изразителни, видът ни е по-привлекателен и цялото ни лице променя изражението си. Всяка жена, включително и тази, която страда от алергии, мечтае да има такъв вид. За съжаление тези, които са свръхчувствителни, трябва да избират цветни козметични продукти по-внимателно и това се отнася специално за такива, които се нанасят около очите. Какви условия трябва да покрие една спирала, за да могат хората с алергии да я използват безпроблемно?

Спирала за хора с алергии – Състав

За да можете да изберете качествена спирала, предназначена за чувствителни очи, то трябва да:

Прочетете информацията на опаковката

Понякога става така, че спиралата, направена за чувствителни очи, съдържа следи от дразнещи съставки. Въпреки че те не предизвикват алергични реакции, има малка група от потребители с изключително чувствителни очи. Следователно преди да си купите спирала трябва да откриете какво дразни очите ви. Само тогава ще можете лесно да стоите настрана от козметичните продукти със състав, които не работи за вас.

Направете кожен тест

Не бързайте да избирате спирала. За по-сигурно е препоръчително да сложите малко от продукта или на сгъвката на коляното или зад ухото. Ако този тест подразни кожата ви, ще забележите, че тя започва да развива алергична реакция до няколко часа.

Прочетете ревютата в Интернет

Хората с алергии трябва да избират козметични продукти, за които вече са чували; такава, която не причинява неприятни реакции при хора, които вече са ги използвали. В противен случай, рискът от получаване на дразнене от определен продукт е висок.

Какво не трябва да се съдържа в спиралата за мигли, за да могат да я използват и хора с алергии?

Спиралата за чувствителни очи трябва да съдържа само съставки, които не предизвикват алергични реакции. В повечето спирали има петролни производни, восък от карнауба и хидрогенирана колофон с пентаеритритол. Въпреки че тези вещества често се използват в производството на спирали, те не се отразяват добре на чувствителната кожа около очите. По-добре е да ги замените със спирали, съдържащи по-големи количества вода и пчелен восък (и синтетичен).

Спирала за хора с алергии – плюсове и минуси

От една страна, спиралите, предназначени за чувствителни очи, съдържат съставки, които помагат на миглите да почиват и да се регенерират. Освен това е по-лесно да свалите пластовете. По принцип дори само вода е достатъчна за премахването на спиралата.

От друга страна, спиралата, предназначена за хора с алергии, не са издръжливи, не са устойчиви на неблагоприятни метеорологични условия (вятър, студ, дъжд) и физиологията на човека (пот и сълзи). Такива спирали бързо се размазват и разронват. Освен това гримът, направен с този тип спирала, е по-малко ефективен.

Компромисът тук се постига чрез използването или на минерална спирала, или на такава с добър състав, който винаги върви със следния надпис „за чувствителни и раздразнителни очи“. По принцип тя не трябва да съдържа никакви комедогенни и силно дразнещи вещества.