Как да нанесем спирала, за да добавим обем към миглите си? Основен наръчник

Искаме да изглеждаме безупречни цял ден, следователно се интересуваме и от това как да постигнем грим, който да е издържлив. Главният фокус е върху спиралата, която подчертава очите и разкрасява цялото лице. Как да нанесем спиралата, за да предотвратим бучки, размазване и слепване на миглите?

Някои жени казват, че прекарват цял час със спиралата в ръка. Въпреки че това са екстремни случаи, защото нанасянето на спиралата по принцип не отнема повече от няколко минути, то все пак не трябва да се прави набързо. Най-добрите и устойчиви резултати могат да бъдат постигнати чрез следването на няколко лесни правила.

По-лесно е да нанесете спирала върху здрави мигли

Преди да обсъдим проблема с правилното нанасяне на спиралата, би било добре да знаем как да се погрижим за миглите, както трябва. Подхранени и снабдени с вода мигли не само са по-дълги и гъсти, но и много по-гъвкави. Без съмнение е по-лесно да нанесете спирала върху здрави мигли, отколкото върху такива, които са чупливи и тънки. Затова си заслужава да нанасяте серум за мигли често, за да може спиралата да подчертае натуралната им красота, отколкото да прикрива недостатъците им. По-добре е да потърсите серуми с тънка четка и добър състав, които предоставят професионална грижа – само тогава нанасянето на спиралата ще стане по-лесно.

Не всяка спирала дава едни и същи резултати!

Трябва да е ясно, че спиралите имат различни свойства и са обогатени с различни съставки. Финалният резултат зависи от вида спирала, която сме избрали. За по-ясно, ако миглите ни са тънки, трябва да вземем спирала, която би ги сгъстила. Ако те са къси, ни трябва удължаваща. Въпреки това най-добрият избор е спирала, даваща обем, която не само прави миглите по-дълги, но и ги подчертава, извива и ги прави да изглеждат по-гъсти.

Коя спирала да изберем? Ако е възможно, изберете продукт, който:

  • има добре наситен минерален пигмент
  • се основава на деликатни и ненатоварващи растителни восъци
  • включва допълнителни компоненти за подхранване
  • върви с добре оформена силиконова четка

Как да нанесем спирала върху миглите, за да ги направим да изглеждат по-плътни?

Можете да започнете, като нанесете спиралата тогава, когато миглите ви са здрави и когато сте избрали правилния за вас козметичен продукт. Постигането на задоволителни и ясни резултати е възможно само ако използваме правилните техники. Как да нанесем спиралата правилно?

  1. Сложете четката на спиралата в основата на миглите
  2. Прикарайте апликатора през миглите, като използвате зигзагово движение.
  3. Срешете връхчетата на миглите с апликатора още веднъж.
  4. Нанесете и върху долните мигли.
  5. Фокусирайте се върху късите мигли, които растат в ъглите и нанесете прецизно продукт върху тях.

Най-популярните трикове при гримирането

Трик 1:

Нанасянето на спирала върху миглите винаги трябва да се случва след като са сложени сенките за очи и преди фон дьо тена. Този ред ви позволява да покриете потенциални петънца от спиралата и е препоръчителен при нанасяне на цветните козметични продукти.

Трик 2:

Дори и най-добрата спирала понякога има нужда от основа, която да удължи издържливостта и да добави повече обем на миглите. Цялата процедура зависи от нанасянето на един слой основа на миглите, изчакването й да изсъхне и след това нанасянето на нормална спирала.

Трик 3:

Ако искате да дарите миглите си с обем, защото се подготвяте за някакво важно събитие, но нямате основа под ръка, можете да опитате да напудрите леко миглите с пудра – най-добре, ако тя е минерална, бамбукова или оризова. Благодарение на това миглите със сигурност ще са по-плътни след прецизното нанасяне на спиралата.

Трик 4:

Естествената и подчертана визия може да бъде постигната чрез избягване на слепените мигли. Ако искате да ги отделите, прокарайте специална четчица за мигли през тях или използвайте чиста четка от спирала веднага след като сте нанесли последния слой от продукта.