Всички са изненадани … Грешки при нанасяне на гримa и изборa на спирала

Дори и нещо толкова тривиално и очевидно като нанасянето на спирала, често може да се превърне в провал. Лошият и грешно нанесен грим на миглите веднага се забелязва. За да влоши още повече нещата, той може да развали целия грим, който толкова сте се старали да направите. Дори и изборът на спирала може да е проблемен. Повечето жени не знаят как да изберат правилната четка и имат грешна представа, когато стане въпрос за формата й и това какъв резултат да очакват след като я използват. В тази статия ще ви разкрием най-честите грешки при избирането на спирала, както и проблемите при нанасянето, които могат да превърнат визията ви в маскарадна.

Грешки при грима на очите

1. Грешна форма на четката

Жените обикновено имат следното разбиране, когато си избират нова спирала: те избират четката, която има размера и формата на това, което желаят да постигнат. За съжаление голямата спираловидна четка не винаги ще ви даде големи (дълги и обемни) мигли. Обикновено големите четки попадат на клепача или дори на веждите, не могат да стигнат до ъгъла на окото и до по-късите мигли и изискват умение, за да бъдат използвани както трябва.

Идеалната четка не е прекалено голяма, косъмчетата й са рядко разпределени и в средата те са по-дълги, а в краищата – по-къси. С други думи има формата на елипса, но не е прекалено голяма. С такъв вид четка не само ще получите добро разделение и ще избегнете бучките, но и ще стигнете до всяко едно косъмче, дори и най-късото.

2. Неправилен материал на четката

За късмет повечето жени се отказват от пухкавите четки и си взимат силиконови, които са много по-прецизни. Пухкавите четки за виновни за бучките и слепените мигли.

Силиконовата четка беше създадена, тъй като нейният „предшественик“ от найлон не работеше добре.

3. Съставът на спиралата наистина има значение

Повечето спирали са просто смес от восъци, които подпомагат издържливостта, черен пигмент и вода. Консервантите удължават свежестта на продукта, но миглите са напълно пренебрегнати. За щастие, сега се правят спирали с хранителни вещества, които подсилват, поддържат, регенерират, защитават и дори стимулират миглите отново да растат. В техния списък със съставки можете да откриете билкови смеси, екстракти от кълнове или напр. кератин.

4. Не поддържате четката чиста

Малко от нас измиват четката на спиралата, но се оказва, че това е задължително, ако искате продуктът да е ефективен. Непочистената четка е източник на бактерии и е главната причина за появата на бучки. По време на нанасянето те се закачат за миглите или се излющват и влизат в очите, причинявайки раздразнения и конюктивит.

5. Прекалено много спирала на миглите

Това е огромен проблем и грешка, която много жени правят. Имаме склонността да прекаляваме с количеството продукт, което веднага се забелязва при миглите – един слой в повече и вместо да получим красив грим, миглите ни изглеждат гротеско и непрофесионално.

6. Добавяне на слоеве спирала през деня

Това е една от най-сериозните грешки. Много е трудно да нанесете нов слой спирала върху вече изсъхнал продукт. Няма да получите добре разделени мигли; вместо това ще изглежда неестествено. И още по-лошо – миглите ви могат да започнат да падат. Когато четката трябва да се справи с такива твърди мигли, тя трябва да се изкриви, което води до увреждането на миглите и тяхното откъсване. Ако гримът ви би трябвало да изглежда безупречно, но забележите излющване на спиралата след няколко часа, нежно премахнете продукта от миглите и го нанесете наново или само притиснете четката към миглите, за да ги потъмните. По този начин можете да направите корекции без да повреждате миглите си.