Как да се погрижим за миглите? Най-добрите домашни решения за гъсти и дълги мигли

Гримът е чудесен начин да подчертаем визията си и да добавим обем на миглите. Въпреки това е важно да се погрижим за тях и отвътре. Само здравите и силни мигли биха изглеждали добре. Какви са най-добрите решения за миглите и кожата около очите в домашни условия?

Преди много време, когато не е имало толкова много козметични продукти, както днес, жените също са се грижили за красотата си. Те са подчертавали очите си и са разкрасявали визията си по много различни начини. Все пак правилната ежедневна грижа остава на първо място.

Днес често забравяме, че грижата всеки ден и правилното количество съставки е най-добрият начин да се сдобием с красиви мигли. Спиралата би скрила несъвършенствата и едновременно с това би издължила миглите, но веднъж, когато тя се премахне, миглите отново ще са слаби, тънки и къси. Само ефекта от правилната грижа е траен и естествен, въпреки че за него трябва да изчакаме много повече време.

КРАСИВИ МИГЛИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ:

Рициново масло

По целия свят слагането на масло на миглите е много популярно, например прилагането на рициново масло. Естествено пресованото масло от биологични култури съдържа много съставки, които са полезни за вашето здраве. То подхранва, регенерира, засилва растежа и дори потъмнява и полира косъмчетата. За съжаление, то работи бавно и се прилага трудно поради плътната си формула.

Други масла

Феновете на естествената грижа също посягат и към растителни масла, които подхранват и защитават миглите от дехидратация и увреждане. Сред най-препоръчваните масла за мигли са кокосовото и това от сладък бадем, което е с по-лека консистентност и се абсорбира по-добре. Имайте предвид, обаче, че маслата за мигли оставят мазен слой, който може да намали издържливостта на нанесената спирала.

Вазелин

Още едно страхотно средство е вазелинът, който често се използва в козметиката за подхранване. Върху миглите той създава деликатен, тънък защитен слой, благодарение на който те задържат хидратацията за по-дълго. За съжаление той се нанася трудно и няма толкова добър ефект.

А гланц за устни?

Дори и да звучи странно, защитен гланц за устни може да бъде използван, за да подсили миглите. Естествения гланц с високо качество е на основата на вазелина или на друга съставка с растителен произход (масло от шеа, масло от бабасу) и е обогатен с различни видове витамини. Всекидневното му използване е добър начин да подхраните и подсилите миглите. За съжаление той няма да ги накара да растат по-бързо и ефекта със сигурност няма да е грандиозен.

Серум за мигли

Този метод дава най-видимите резултати и благодарение на това е и най-препоръчвания. Добрият серум има лека, лесно абсорбираща се формула, която регенерира и подсилва косъма само след няколко седмици. Най-важното е редовното нанасяне и високото качество на продукта. След известно време ефектът ще е видим – по-плътни, дълги, гъсти и тъмни мигли.

Кой продукт бихте избрали?