По-гъсти, дълги и силни мигли? Най-добрите методи за грижа за миглите

Най-вероятно бихте искали да имате дълги, гъсти и силни мигли, точно както всяка жена. Гримовете и продуктите за грижа, популярните аксесоари и храната, която сигурно имате вкъщи ще ви помогнат да постигнете това. Как да използваме всички тези продукти за грижа и гримиране? Всъщност е много просто и резултатите определено са задоволителни.

  1. Зехтин. Той се използва от много време при грижата за кожата, косата и ноктите. Има много добри хидратиращи, подхранващи и полиращи свойства и използването му е много лесно. Нужно е единствено да напоите памуче или гребенче за мигли в зехтин и да разрешете миглите си с него. Друга добра идея е да използвате маска за очи. Памучни тампончета със зехтин се слагат върху клепачите и се оставят за няколко минути. Подобни процедури, когато са направени по правилния начин, носят бързи резултати и кожата става гладка и хидратирана, а миглите са подхранени.
  2. Витамини и минерали. Те могат главно да бъдат намерени в здравословните храни. Състоянието на миглите се подобрява от витамини B и D. Те могат също да направят миглите ни устойчиви на увреждащи външни фактори. За още по-добри резултати можете да включите и билкови смеси и здравословни чайове.
  3. Вазелин. Това е много стар метод за стимулиране на растежа на миглите, както и за тяхното регенериране, хидратиране, полиране и защитаване. Той трябва да бъде нанесен преди лягане с помощта на четка. На сутринта очите трябва да се измият с голямо количество вода.
  4. Масла с витамин Е. Това е много ефективен продукт, който стимулира растежа на миглите и се грижи за кожата около очите. Маслото предотвратява загубата на мигли, изгражда наново структурата на косъма и хидратира. Малко от него се нанася на миглите преди лягане. Тази процедура трябва да се прави най-малко месец, за да може да се забележат резултатите.
  5. Сбогувайте се с извивачката за мигли. Прекалено честата употреба на този интрумент може да отслаби миглите и да повреди клепача. Много по-добро решение е използването на спирала с извиващи свойства. Извивачката за мигли трябва да бъде оставена само за специални поводи.
  6. Серум за мигли. Има много продукти на пазара, които стимулират растежа на миглите и подобряват тяхното състояние. Те са под формата на спирала или очна линия, което спомага за лесното им нанасяне. И двете могат да бъдат използвани при грижата за кожата или като основи за спирала. Те сгъстяват, удължават и потъмняват миглите.
  7. Продукти за почистване на грим. Изборът, когато стане въпрос за този вид продукти, е много важен, защото той силно ще повлияе на състоянието и външния вид на миглите, клепачите и очите. Изберете правилния, като вземете под внимание конситенцията, състава и свойствата му, така че да пасне на вашия тип кожа. Най-добре е да използвате пяна или почистващо мляко, а ако носите водоустойчива спирала – двуфазен продукт за почистване на грима. Техниката е изключително важна. Изсипете малко от продукта за почистване на памучен тампон, натиснете върху клепачите и изчакайте, докато гримовете не се разградят. Не забравяйте да почиствате грима всяка вечер – никога не си лягайте без да сте го направили, тъй като това може да доведе до раздразнения на очите, различни кожни и очни инфекции.
  8. Бъдете нежни. Миглите и клепачите са много деликатни и са склонни към увреждания и раздразнения. Когато почиствате грима, търкате очите си или измивате лицето си, опитайте се да сте колкото се може по-нежни към тези части от лицето. В противен случай миглите могат да започнат да падат, а очите и клепачите ви могат да се зачервят.
  9. Погрижете се за очите си. Ако сте забелязали някакво възпаление на клепачите, очите ви започнат да болят, тогава веднага трябва да отидете на доктор. Това могат да бъдат симптоми на заболяване, което да увреди миглите ви накрая. Зачервяване на очите, сълзене, подуване, сърбеж и много други симптоми могат да са знак на лошо състояние на тялото ви.
  10. Изкуствени мигли. Всъщност поставянето на изкуствени мигли не си струва усилието. Много е изкушаващо да намалите времето за гримиране сутрин, но тези процедури влошават състоянието на естествените ви мигли. Ако искате да промените начина, по който изглеждат миглите ви, опитайте серум, спирала балсам или някои от продуктите, описани по-горе.