Уголемяващ очите грим. Как да подобрите външния си вид със спирала?

Знаете ли, че са нужни само няколко лесни трика, за да добавите обем на визията си? Уголемяващият очите грим е лесен за постигане, когато знаете основните техники.

Ако мечтаете за безупречно подчертани, големи и невероятно красиви очи, запознайте се с този списък със съвети, които ще ви помогнат да постигнете този ефект без усилие.

Как да накараме очите да изглеждат по-големи?

Това е начин за нанасяне на грим, чрез който очите ви няма да сменят размера си физически, но определено ще изглеждат по-големи. Всичко, което трябва да направите, е да използвате правилните цветове и да ги комбинирате с удължени и гъсти мигли. Истинската метаморфоза чука на вратата – просто следвайте тези лесни стъпки.

Начини да направим очите си по-големи

1. Извиване на миглите

Струва си да посегнете към извивачката за мигли или към спирала, която ги извива, защото благодарение на този ефект, очите изглеждат значително по-големи. Гримът на очите със сигурност е по-подчертан и красив, ако миглите не са прави и сковани. Максималното извиване на миглите може да бъде постигнато чрез 2 стъпки: използване на извивачка за мигли и след това фиксиране на извивката с качествена спирала. Въпреки това трябва да помним, че ежедневната употреба на извивачка за мигли уврежда миглите. Затова е по-добре да запазите този метод за уголемяване на очите за специални случаи.

2. Светли сенки в ъгълчетата на очите

Друг начин да създадем представата, че имаме по-големи очи чрез грим, който е и един от любимите на професионалните гримьори, е да нанесем много светли сенки за очи във вътрешните ъгли на очите. С други думи трябва да сложим или бяло или светло бежово точно в ъгъла на окото, за да изпълним този трик и да накараме очите да изглеждат отпочинали и много по-големи. Техниката добавя свежест на цялата визия. В повечето случаи матовите сенки са за предпочитане, но по-младите жени могат да използват и такива с блясък в ъгълчетата на очите си.

3. Изтеглена линия

Всеки трик, включващ изтегляне на вътрешния ъгъл на окото, го кара да изглежда по-голямо и подчертано. Понякога имаме естествено дълги и красиви мигли, растящи в краищата на очите, но други пъти трябва да нанесем прецизно грима, за да постигнем този ефект. Добра идея за уголемяващ очите грим е рисуването на тънка очна линия. Черната и точно нанесена линия, която продължава малко след контура на окото, го прави отворено и голямо; това може да се постигне само ако тя е нарисувана по правилния начин и не слиза прекалено надолу.

4. Прецизно нанасяне на слоеве върху миглите

Понякога добрата спирала е всичко, от което се нуждаем, за да подобрим външния си вид по наистина атрактивен начин. Първото важно нещо, което трябва да се спомене е, че трябва да се  избере спирала, която не само удължава, но и сгъстява. В този случай можете да се възползвате от прецизна четка, която успява да достигне и до най-малките косъмчета в ъглите на окото. Второто важно нещо е правилното използване на спиралата. Започнете да нанасяте продукта върху миглите от основата и правете зигзагово движение с четката – с други думи, едновременно движете четката нагоре и встрани. Благодарение на тази техника ще постигнете две неща: ще получите максимален обем и ще уголемите очите.

5. Безупречни вежди

Точно, както миглите, веждите подчертават очите ни, като създават рамка около тях. Все пак всяка картина изглежда по-добре, когато е с красиво подбрана рамка. Заради това оформянето и гримирането на веждите е задължително. Не става въпрос само за правилния цвят, но и за прецизно очертания долен ъгъл на веждите, попълването на всички празнини и безупречното им оформяне. Благодарение на тях, очите могат да изглеждат по-големи и подчертани.