Открийте най-добрата спирала – съвети и трикове

Издържлив, прецизен и красив грим означава добра спирала. Очевидно всеки от нас разбира нещо различно, когато стане въпрос за това. Толкова много жени, толкова много различни фактори, определящи една спирала като идеална. Така че как можете да познаете, че продуктът, който искате да купите, е най-добрият?

Видове спирала

Знаете ли, че финалният резултат зависи много от четката на спиралата? Видовете спирали се различава спрямо четката. Те са:

  • удължаваща спирала – тя съдържа кашмирени молекули и полимери, които придават удължаващ ефект и обикновено косъмчетата на четката при този вид спирала са раздалечени, което спомага за разделянето на миглите, така че всяка една от тях е покрита изцяло;
  • сгъстяваща спирала – има плътна консистентност и четка, която е с гъсти косъмчета;
  • извиваща спирала – четката е леко извита, благодарение на което миглите се извиват;
  • класическа спирала – тя е със стандартна права четка, която е средно голяма и придава вид на естествено подчертани мигли;
  • удължаваща и извиваща спирала – четката прилича на гребенче, което се използва за сресване на миглите.

Какви качества притежава добрата спирала?

1. Четка

Четката трябва да е точно направена, тъй като финалния резултат зависи много от нея. Формата, размера, разстоянието между косъмчетата и дали е удобна в ръката са все неща, които повлияват на външния ни вид. Четката не е нужно да е скосена в единия край – има и по-обли такива. Четката трябва да има и косъмчета с различна дължина, което ще улесни достигането до дори и най-късите мигли.

Ако изберате добра четка, спрете се на силиконовата. Такива апликаторите са прецизни и хигиенични. Те лесно могат да бъдат измити, не се деформират и не събират нечистотии. Силиконовите четки сресват миглите добре и щателно ги покриват с продукт.

2. Издържливост

Преди да я купите, проверете дали спиралата е издържлива, дали се размазва, лющи и преди всичко дали предоставя дълготраен резултат. Трябва да се сигурни, че вашата спирала няма да се разтече или разрони само след няколко минути и че няма да изцапа клепачите ви.

3. Грижа

Добрата спирала не само покрива, но и се грижи за миглите. Следователно тя трябва да съдържа восъци, масла, растителни екстракти, коприна, пантенол и съставки без аромат. Благодарение на тях миглите ви ще са лъскави, хидратирани и подхранени и гримът ви като цяло ще изглежда по-добре.