Как да се ползва маслото от брадило правилно?

Маслото от брадило се използва по дълги години, като важна съставка при лечение и ухание на кожата. То може да бъде използвано като масло за масаж, а също така може да се използва и за лекуване на различни други проблеми на кожата. Определено е да знаете, как да го ползвате правилно. Ето някои важни съвети за работа с маслото от брадило.

1. Начин на използване

Маслото от брадило може да се разтвори лесно и бързо във вода, за да направите балсам или горчива каша. За да подготвите балсам, първо трябва да смесите малко масло от брадило със захар и сода в една кошница. След това добавете гореща вода и вместе смесете. Можете да го използвате напълно сигурно за уване на лицето. За да си направите горчива каша, можете да добавите три чаени лъжици масло от брадило и малко сол на една купа с краве мляко. Върху тях добавете по една чаена лъжица овесено или ризолтово зърно. Това ще получите толкова вкусна и полезна горчива каша.

2. Ползване за лечение на кожата

Маслото от брадило е изключително полезно за лечение на различни проблеми на кожата. Най-важните измежду тях са: хидратация, светлина на скъсания мазнини, борба с акне и успокояване на кожни алергии. За хидратация на кожата, трябва да се добави нещо масло от брадило на вашата вечерна или утрешна рутина за ухание. Неговото увлажняващо действие е идеално за всички типове кожа, а още повишава количеството колаген във вашата кожа и поддържа плътността й. Маслото от брадило може да се използва и за борба с акне, тъй като антибактериалните свойства на маслото от брадило действат против бактериите, отговарящи за възникването на акне срещу кожата. Силните антиоксидантни свойства на маслото от брадило също така се оказват полезни при лечението на алергии на кожата.

3. Масло от брадило за ухание на косата

Използването на масло